Menu

Nederlands Bingo

Ondanks het gegeven dat Bingo met name in Amerika erg populair is, wordt het in Nederland ook vrij veel gespeeld. Iedereen kent wel het Bingo spel wat je in de speelgoed winkel kan spelen voor een gezellig spelletje met bijvoorbeeld een aantal vrienden. Leuker wordt het als je op de camping staat en je voor een kans op leuke prijzen Bingo kan spelen. En laten we de Bingo avonden in het buurthuis niet vergeten. Speel je voor een kans op prijzen dan betreft het altijd prijzen in de vorm van producten en nooit geld. Spelen voor geld prijzen is namelijk niet toegestaan als de organisator geen kansspel vergunning heeft. Online Bingo spelen voor een kans op geld prijzen is natuurlijk wel mogelijk, maar dan is er eigenlijk nooit sprake van Nederlands Bingo. Dit komt omdat de Wet Kansspelen op Afstand (online gokken) nog niet is aangenomen door het parlement en hierdoor is legaal online gokken nog niet mogelijk. Online Bingo platforms zijn daarom altijd gevestigd in andere landen. Vaak zie je dat ze een vergunning hebben voor het aanbieden van online kansspelen die verstrekt is in een Europees land als Engeland of Malta. Zo ook Jogo Bingo die al vele jaren legaal opereert vanuit Malta.

UPDATE: JogoBingo is al een behoorlijke tijd offline. Het startte met verwijderen van de echt geld modus, waardoor alleen gratis spelen mogelijk was. Helaas hebben zij zonder uitleg (tijdelijk) besloten om helemaal offline te gaan. Helaas zijn er momenteel ook niet echt goede alternatieven voor Nederlandse spelers. Waarschijnlijk komen deze pas als de online kansspelen markt gereguleerd is (vanaf halverwege 2020). Onze uitgaande bingo links verwijzen nu tijdelijk door naar een "coole kansspelen website".

Jogo Bingo

Jogo Bingo

Zoals gezegd is Jogo Bingo dus geen legaal Nederlands online Bingo platform, maar er zijn wel voornamelijk Nederlandse spelers die je daar zal treffen. Wel is de gehele speelomgeving Engelstalig, maar dat heeft weer te maken met de prioriteitscriteria van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Ondanks dit gegeven is de speelwijze bij Jogo Bingo voor iedereen te begrijpen en via de chat kan je gewoon in de Nederlandse taal typen. Bij gewenste hulp is er altijd wel iemand die je op weg kan helpen, al dan niet de aanwezige administrator. Kies zeker voor de "Free Rooms" voor een gratis kans op bescheiden geld prijzen. Let wel: alleen spelers van 18 jaar of ouder zijn welkom!

Nu spelen!

Online Bingo platforms

Naast Jogo Bingo zijn er natuurlijk wel veel meer online bingo platforms waar Nederlanders graag spelen. Echter de Kansspelautoriteit heeft z'n prioriteitscriteria aangescherpt, waardoor de meeste ervoor hebben gekozen om de Nederlandse markt links te laten liggen. Je kan ze nog wel bezoeken, maar je zal meestal onaangenaam verrast worden met een IP Geo Block. Dit betekend dat de website "ziet" dat je een Nederlands IP adres hebt en op die basis je een melding geeft dat je geen account aan kan maken. Waarom kan ik dan wel bij Jogo Bingo spelen...? Zij hebben zich al vele jaren gehouden aan de "gedoogvoorwaarden" van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) en zijn het alles behalve eens met de onlangs genomen nieuwe stappen. Naast Jogo Bingo zijn er met name een aantal grote gokbedrijven die via het Europese recht de KSA op hun vingers wil laten tikken. Er is vele jaren gezegd: "houdt je aan onze richtlijnen en dan kan je straks makkelijker een vergunning bemachtigen" en nu is het opeens: "Richt je helemaal niet meer op Nederlandse spelers want dan wordt een vergunning aanvraag afgewezen t.z.t.". Vreemd want online gokken is al jaren lang gedoogd en dan met name als het betrouwbare aanbieders betreft. Nu wordt het ontstane gat snel opgevuld met aanbieders die helemaal niet beschikken over een Europese vergunning en dus niet onder toezicht staan. Een betrouwbare en veilige speelomgeving is dan zeker niet gewaarborgd.

Wachten of spelen?

Bij alle vormen van online kansspelen kan je je terecht afvragen of je er goed aan doet om te wachten tot het gelegaliseerd wordt in Nederland of door gewoon te gaan spelen. Kies je voor gewoon spelen, dan doe je er goed aan om altijd te kiezen voor een aanbieder die beschikt over een vergunning of licentie verstrekt in een Europees land. Als spelers ben je altijd safe en zal je nooit de Kansspelautoriteit op je broek krijgen. Let er wel op dat je bij winsten van meer dan 450 euro verplicht bent om kansspelbelasting te betalen. Dit moet je zelf regelen op de website van de Belastingdienst.

Gratis Bingo spelen

linkpartners / disclaimer / contact
SPEEL BEWUST 18+